סלט בורגול עם חזה עוף צלוי בויניגרט רימונים
ארוחה שלמה בצלחת אחת – חלבון, פחמימה וירק. ככה סוגרים ארוחת צהריים בכיף.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים
זמן הכנה
35 דקות
כמות
4 מנות
מצרכים:
לויניגרט:
1/4 כוס 100% מיץ רימונים טבעי של פריגת
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
שן שום, כתושה
כפית גדושה חרדל
מלח לפי הטעם
לסלט:
1 כוס בורגול דק (ג’ריש)
2 חתיכות של חזה עוף (מפרפר אחד, מחולק לשניים)
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל אדום
2 קישואים קטנים (עדיף זוקיני בצבע ירוק כהה)
1/4 כוס גרעיני חמנייה
חופן קטן של כוסברה
מלח גס להגשה
-
null
- נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הויניגרט. נטעם, נתקן תיבול ונניח בצד.
- נכין את הבורגול לפי הוראות היצרן.
-
נחמם מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) ונתבל את העוף בפפריקה ומלח משני צדדיו.
בכדי לשמור על טיגון שווה, כדאי לעשות חתך בצד העבה של נתחי העוף. - נפרוס לפרוסות את הפלפל ונחתוך לעיגולים את הקישואים.
- נוסיף כף שמן זית למחבת ונניח את נתחי העוף בצד אחד. נוסיף את הירקות למחבת בצד השני.
- נטגן את העוף ואת הירקות כ-5 דקות ונהפוך מדי פעם.
-
במקביל להכנת העוף, נכין גם את גרעיני החמנייה:
נחמם מחבת קטנה ונקלה את הגרעינים למשך כמה דקות, עד שנשמעים קולות פצפוץ עדינים.
(זהירות! מדובר בהבדל דק וכמעט בלתי מורגש בין טעם נפלא, לטעם (לא טעים) של מדורה). -
נרכיב את הסלט: נפזר על צלחת הגשה את הבורגול, נפרוס מעליו את נתחי העוף ומסביבו את הירקות. נוסיף את גרעיני החמנייה ואם רוצים – גם כוסברה קצוצה.
ניצוק את הרוטב מעל כל היופי הזה, ונגיש לאנשים שאוהבים.