סלט בורגול עם חזה עוף צלוי בויניגרט רימונים

סלט בורגול עם חזה עוף צלוי בויניגרט רימונים

ארוחה שלמה בצלחת אחת – חלבון, פחמימה וירק. ככה סוגרים ארוחת צהריים בכיף.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים

זמן הכנה 35 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

1/4 כוס 100% מיץ רימונים טבעי של פריגת

כף שמן זית

כף חומץ בלסמי

שן שום, כתושה

כפית גדושה חרדל

מלח לפי הטעם

 

לסלט:

1 כוס בורגול דק (ג’ריש)

2 חתיכות של חזה עוף (מפרפר אחד, מחולק לשניים)

2 כפיות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל אדום

2 קישואים קטנים (עדיף זוקיני בצבע ירוק כהה)

1/4 כוס גרעיני חמנייה

חופן קטן של כוסברה

מלח גס להגשה

  • null image
    null
  • נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הויניגרט. נטעם, נתקן תיבול ונניח בצד.
  • נכין את הבורגול לפי הוראות היצרן.
  • נחמם מחבת גדולה (עדיף נון סטיק) ונתבל את העוף בפפריקה ומלח משני צדדיו.
    בכדי לשמור על טיגון שווה, כדאי לעשות חתך בצד העבה של נתחי העוף.
  • נפרוס לפרוסות את הפלפל ונחתוך לעיגולים את הקישואים.
  • נוסיף כף שמן זית למחבת ונניח את נתחי העוף בצד אחד. נוסיף את הירקות למחבת בצד השני.
  • נטגן את העוף ואת הירקות כ-5 דקות ונהפוך מדי פעם.
  • במקביל להכנת העוף, נכין גם את גרעיני החמנייה:
    נחמם מחבת קטנה ונקלה את הגרעינים למשך כמה דקות, עד שנשמעים קולות פצפוץ עדינים.
    (זהירות! מדובר בהבדל דק וכמעט בלתי מורגש בין טעם נפלא, לטעם (לא טעים) של מדורה).
  • נרכיב את הסלט: נפזר על צלחת הגשה את הבורגול, נפרוס מעליו את נתחי העוף ומסביבו את הירקות. נוסיף את גרעיני החמנייה ואם רוצים – גם כוסברה קצוצה.
    ניצוק את הרוטב מעל כל היופי הזה, ונגיש לאנשים שאוהבים.