הכוכבת של השבת:עוגת גבינה טרופית בזיגוג פסיפלורה
ווי ווי, איזו עוגה. של תחתית עוגיות לוטוס, שכבת גבינה עשירה ולמעלה? פסיפלורה שמגיעה מפרי אמיתי ומשקה EXTRA טרופי
רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
זמן הכנה
עד שעה
כמות
תבנית עגולה
מצרכים:
לתחתית
150 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות
50 גרם חמאה רכה
1 כף ממרח לוטוס
למלית
180 מ”ל (3/4 כוס) משקה קל EXTRA טרופי
14 גרם ג’לטין
1 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת מסקרפונה
1 שמנת מתוקה
לציפוי
240 מ”ל (כוס) משקה קל EXTRA טרופי
אופציונאלי – מחית מתוכן של פסיפלורה אחת
100 גרם (1/2 כוס ) סוכר
15 גרם ג’לטין
- נרפד את תחתית התבנית בשכבה אחידה, נהדק ונכניס למקפיא ל-10 דקות. נטחן עוגיות וחמאה לתערובת פירורית במעבד מזון.
- נרכך את הג’לטין: נערבב ג’לטין עם רבע כוס משקה EXTRA ונניח בצד ל -10 דקות.
- נחמם (לא להרתיח!) את יתרת המשקה עם 1/2 כוס סוכר עד שהסוכר נמס. נוסיף פנימה את הג’לטין המרוכך, נערבב עד שהג’לטין נמס לחלוטין והתערובת אחידה. נניח בצד להתקרר מעט.
- נוסיף את הגבינות לתערובת המשקה והג’לטין שהתקררו (מעט בכל פעם) תוך כדי ערבוב, לקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית.
- נקציף מסקרפונה עם שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר, לקרם יציב אך לא קשה. נקפל לתערובת הגבינה, בעדינות.
- ניצוק לתבנית ונכניס למקפיא ל-2 שעות.