הכוכבת של השבת:עוגת גבינה טרופית בזיגוג פסיפלורה

הכוכבת של השבת:עוגת גבינה טרופית בזיגוג פסיפלורה

ווי ווי, איזו עוגה. של תחתית עוגיות לוטוס, שכבת גבינה עשירה ולמעלה? פסיפלורה שמגיעה מפרי אמיתי ומשקה EXTRA טרופי

רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים

זמן הכנה עד שעה
כמות תבנית עגולה

מצרכים:

לתחתית

150 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות

50 גרם חמאה רכה

1 כף ממרח לוטוס

למלית

180 מ”ל (3/4 כוס) משקה קל EXTRA טרופי

14 גרם ג’לטין

1 כוס סוכר

500 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה

לציפוי

240 מ”ל (כוס) משקה קל EXTRA טרופי

אופציונאלי – מחית מתוכן של פסיפלורה אחת

100 גרם (1/2 כוס ) סוכר

15 גרם ג’לטין

  • נרפד את תחתית התבנית בשכבה אחידה, נהדק ונכניס למקפיא ל-10 דקות. נטחן עוגיות וחמאה לתערובת פירורית במעבד מזון.
  • נרכך את הג’לטין: נערבב ג’לטין עם רבע כוס משקה EXTRA ונניח בצד ל -10 דקות.
  • נחמם (לא להרתיח!) את יתרת המשקה עם 1/2 כוס סוכר עד שהסוכר נמס. נוסיף פנימה את הג’לטין המרוכך, נערבב עד שהג’לטין נמס לחלוטין והתערובת אחידה. נניח בצד להתקרר מעט.
  • נוסיף את הגבינות לתערובת המשקה והג’לטין שהתקררו (מעט בכל פעם) תוך כדי ערבוב, לקבלת תערובת אחידה ומעט נוזלית.
  • נקציף מסקרפונה עם שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר, לקרם יציב אך לא קשה. נקפל לתערובת הגבינה, בעדינות.
  • ניצוק לתבנית ונכניס למקפיא ל-2 שעות.