שנה מתוקה מתחילה עם עוגת מוס לוטוס תפוז (קלהו ללא אפיה)

שנה מתוקה מתחילה עם עוגת מוס לוטוס תפוז (קלהו ללא אפיה)

גם מתוק, גם קל, גם מהיר וגם - ללא אפיה. נכון מצאנו בשבילכם את העוגה המושלמת לחג, שבת ומועד? סיבוב קטן במכולת, מיץ תפוזים, גבינת מסקרפונה ועוגיות לוטוס בסל - וקדימה, למטבח.

רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים

זמן הכנה עד שעה
כמות לתבנית עוגה בקוטר 22

מצרכים:

לתחתית

150 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות

50 גרם חמאה רכה

1 כף ממרח לוטוס

לעוגה

200 גרם שוקולד חלב

1/2 כוס מיץ סחוט תפוזים קלאסי פריגת

150 גרם ממרח לוטוס

1 מכל מסקרפונה 250 ג'

1 מכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

לזיגוג

150 גרם ממרח לוטוס

  • null image
    null
  • נטחן עוגיות וחמאה לתערובת פירורית במעבד מזון. נרפד את תחתית התבנית בשכבה אחידה, נהדק ונכניס למקפיא ל-10 דקות.
  • נניח קוביות שוקולד בקערת זכוכית, נביא לרתיחה את מיץ התפוזים וניצוק על השוקולד. נמתין כדקה שתיים נערבב היטב עד שהשוקולד ימס ותתקבל תערובת אחידה. נוסיף לתערובת ממרח לוטוס ונערבב היטב, נקרר את התערובת לטמפרטורת החדר.
  • נקציף גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ונקפל לתערובת השוקולד. ניצוק מעל שכבת העוגיות, ניישר ונעביר למקפיא לשעה.
  • נחמם את ממרח הלוטוס במיקרו לדקה עד שיהפוך נוזלי, ניצוק בזהירות בשכבה אחידה על העוגה הקפואה.
  • כשעה וחצי לפני ההגשה נעביר את העוגה למקרר ונגיש.