עוגת גבינת שיש על בסיס עוגיות אוראו ולמון קארד
לפעמים, כשמתחשק להשקיע קצת יותר מהרגיל, טוב שיש עוגה כזו, עם אוראו ולמון קארד טעים וחמצמץ, שמכינים לבד ובקלות ממשקה לימון מרוכז וקפוא.
רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
זמן הכנה
עד שעה לא כולל אפיה
כמות
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
בסיס עוגיות אוראו:
חבילה עוגיות אוראו שבורות (16 יחידות)
75 גרם חמאה רכה
למון קארד:
3 חלמונים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
80 גרם (1/3 כוס) משקה לימון מרוכז קפוא
60 גרם חמאה
גרדה משני לימונים
לגבינה:
200 גרם (1כוס) סוכר
40 גרם (2 כפות גדושות) קורנפלור
250 גבינת שמנת
500 גרם גבינה לאפייה (5%)
4 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי (לא חובה):
2 מכלים שמנת חמוצה
3 חבילות סוכר וניל
-
null
- נטחן עוגיות וחמאה לתערובת פירורית במעבד מזון.
- נרפד את תחתית התבנית בשכבה אחידה, נהדק ונכניס למקפיא ל-10 דקות.
- נכין למון קארד: נערבב חלמונים וסוכר בסיר קטן. נוסיף מיץ לימון ונבשל על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה. נוריד מהאש ונערוך מבחן “כף עץ”: אם כאשר מעבירים בתערובת כף נוצר קרע ים סוף שאינו נסגר – התערובת מוכנה. נוסיף חמאה וגרדת לימון ונערבב היטב, עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה. נעביר את הקרם לצנצנת עם מכסה תואם והרמטי, ונעביר לקירור. (תערובת הלמון קארד תישמר בקירור עד שבוע ימים ממועד הכנה.)
- נחמם תנור ל-140 מעלות.
- נכין את המלית: נערבב בקערה סוכר, קורנפלור, גבינות, ביצים שלמות ווניל לתערובת אחידה. ניצוק לתבנית.
- בעזרת כפית ננקד את התערובת בתערובת הלמון קארד, ולאחר מכן נערבב בעדינות את התערובת עם קיסם נקי (או סכין חדה ונקיה), עד ליצירת עורקי שיש יפים.
- נאפה 5 דקות, ננמיך את חום התנור ל-120 מעלות ונמשיך לאפות עוד 65 דקות או עד שמרכז העוגה יציב. נוציא את העוגה מהתנור. אם לא רוצים בציפוי, נקרר כ-4 שעות במקרר ונגיש.
- במידה ומכינים ציפוי: נערבב שמנת עם סוכר ווניל, ניצוק על העוגה האפויה, ניישר בעזרת סכין ונחזיר לתנור ל-5 דקות. נניח לעוגה להתקרר לפחות כ-3-4 שעות לפני ההגשה.