ברוקולי צלוי עם שקדים בויניגרט הדרים
מנה פשוטה וטעימה שתהפוך בקלות לזו שכולם רוצים לדעת כיצד מכינים.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות
                זמן הכנה
                40 דקות
            
        
        
            
                כמות
                3 מנות
            
        
    מצרכים:
600 גרם ברוקולי (או שקית של 400 גרם תפרחות)
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום, כתושות
מלח לפי הטעם
1/3 כוס שקדים פרוסים
לויניגרט :
כפית גדושה חרדל דיז’ון
1/2 כפית כמון
מעט צ’ילי גרוס יבש
2 כפות פריגת סחוט קלמנטינות או תפוז
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
גרידה מחצי תפוז (לא חובה)
- 
                                null
- נחמם תנור לחום של 240 מעלות, או לחום הגבוה האפשרי בתנור הביתי.
- 
		נחתוך את הברוקולי לתפרחות ונפטר מהגבעול. נחצה כל תפרחת לאורך ונחלק לשני חלקים.
			
 נעביר לקערה. לא נוותר על כל התפרחות הקטנות והיפות שנשרו על הקרש בזמן החיתוך.
- נערבב את הברוקולי עם השמן, השום והמלח ונפזר בשכבה אחידה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה., כשהצד החתוך כלפי מטה.
- נאפה כ-10 עד 12 דקות.
- בזמן שהברוקולי בתנור, נכין את הויניגרט: נערבב בצנצנת או בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. נטעם ונתקן תיבול.
- נהפוך את התפרחות על גבן ונפזר מעל את השקדים הפרוסים. נחזיר לתנור לעוד כ-8 דקות, עד שהשקדים משחימים. נזהרים שלא לשרוף!
- נצנן מעט את הברוקולי, נעביר לצלחת הגשה ונפזר את הרוטב העסיסי.
 
                 
             
            