ברוקולי צלוי עם שקדים בויניגרט הדרים

ברוקולי צלוי עם שקדים בויניגרט הדרים

מנה פשוטה וטעימה שתהפוך בקלות לזו שכולם רוצים לדעת כיצד מכינים.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות

זמן הכנה 40 דקות
כמות 3 מנות

מצרכים:

600 גרם ברוקולי (או שקית של 400 גרם תפרחות)

3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום, כתושות

מלח לפי הטעם

1/3 כוס שקדים פרוסים

 

לויניגרט :

כפית גדושה חרדל דיז’ון

1/2 כפית כמון

מעט צ’ילי גרוס יבש

2 כפות פריגת סחוט קלמנטינות או תפוז

1 כף חומץ אורז

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

גרידה מחצי תפוז (לא חובה)

  • null image
    null
  • נחמם תנור לחום של 240 מעלות, או לחום הגבוה האפשרי בתנור הביתי.
  • נחתוך את הברוקולי לתפרחות ונפטר מהגבעול. נחצה כל תפרחת לאורך ונחלק לשני חלקים.
    נעביר לקערה. לא נוותר על כל התפרחות הקטנות והיפות שנשרו על הקרש בזמן החיתוך.
  • נערבב את הברוקולי עם השמן, השום והמלח ונפזר בשכבה אחידה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה., כשהצד החתוך כלפי מטה.
  • נאפה כ-10 עד 12 דקות.
  • בזמן שהברוקולי בתנור, נכין את הויניגרט: נערבב בצנצנת או בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. נטעם ונתקן תיבול.
  • נהפוך את התפרחות על גבן ונפזר מעל את השקדים הפרוסים. נחזיר לתנור לעוד כ-8 דקות, עד שהשקדים משחימים. נזהרים שלא לשרוף!
  • נצנן מעט את הברוקולי, נעביר לצלחת הגשה ונפזר את הרוטב העסיסי.