לביבות גבינה מתובלות בסלסה של סלק ורימונים (גרסה מטוגנת ואפויה)

לביבות גבינה מתובלות בסלסה של סלק ורימונים (גרסה מטוגנת ואפויה)

איזה כיף של לביבות, מתאימות לארוחת בוקר, צהריים, ערב - רק תגידו מתי! כאן הוספנו להן סלסת סלק-רימונים מעניינת, ו-2 גרסאות להכנה, אחת מטוגנת, אחת אפויה.

רות אוליבר שף קונדיטור סלטים ותוספות

זמן הכנה כ-30 דקות
כמות כ- 25 לביבות

מצרכים:

ללביבות

 

1 ו-1/2 כוסות קמח תופח (210 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

300 גרם גבינת טוב טעם / טבורוג (גבינה לבנה יבשה)

1 שן שום כתושה (אופציונלי)

2 ביצים טרופות

שמן עמוק לטיגון

סלסה סלק ורימונים

3 סלקים מבושלים קצוצים דק (לממהרים: באריזת ואקום)

1 כף מיץ לימון
מעט גרדת לימון

2 כפות סוכר

1 ו-1/2 כוס מיץ רימונים טבעי של פריגת

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי)

2 כפות שמן זית

קורט מלח

  • null image
    null
  • נכין את הבצק: נערבב בקערה את החומרים היבשים, נוסיף גבינה, שום וביצים, נלוש לקבלת בצק רך ודביק מעט אך נעים ונוח לעבודה.
    נקמח משטח עבודה, נניח את הבצק ונקמח מכל הצדדים.
  • בעזרת מערוך נשטח את הבצק למשטח בעובי של כ-2 ס”מ. נקרוץ בבצק המשוטח עיגולים בקוטר 3 ס”מ. נחמם שמן עמוק לטיגון, נכניס פנימה את העיגולים ונטגן כ- 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
  • לחובבי האפייה: נניח את הלביבות על נייר אפיה, ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-18 דקות עד להזהבה.
  • נכין את הסלסה: נחתוך סלק לקוביות קטנטנות.
    נוסיף לימון, סוכר ומיץ רימונים ונביא לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונבשל עד שכמות הנוזלים תצטמצם לכדי רבע כוס.
    נסיר מהאש, נוסיף שום, פלפל, מלח ושמן ונערבב.
  • נגיש את הלביבות החמות עם הסלסה.