סלט גזר מרענן בניחוח תפוז
גם סלט גזר משמים יכול לקבל זריקת מרץ וחיים עם תפוזים
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות
זמן הכנה
15 דקות
כמות
4 מנות
מצרכים:
לרוטב:
1/4 כוס מיץ 100% מיץ תפוזים טבעי סחוט של פריגת
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בן יין (אדום או לבן)
כפית מייפל
כפית גדושה של חרדל דיז’ון
שן שום גדולה, כתושה
מלח לפי הטעם
לסלט:
5 גזרים
2 גבעולים גדולים של בצל ירוק
1/2 צ’ילי אדום (לא חובה)
-
null
- נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. נטעם, נתקן תיבול ונניח בצד.
-
נקלוף את הגזרים ונגרר בפומפייה או במעבד מזון (עדיף בחיתוך גס ולא דק).
נקצוץ הבצל הירוק ונפרוס את הצ’ילי לפרוסות.
נעביר את כל החומרים המוכנים לקערה גדולה. - נערבב את הרוטב פעם נוספת, ניצוק על הסלט, נערבב ונגיש.