סלט קינואה הפתעות
סלט טעים וצבעוני שיחזיק אתכם שבעים ומרוצים
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות
זמן הכנה
20 דקות
כמות
4 מנות
מצרכים:
לויניגרט:
1 כף מיץ תפוזים מרוכז קפוא של פריגת
2 כפות שמן זית
1/2 כף חומץ בן יין (אדום או לבן)
שן שום גדולה, כתושה
מלח לפי הטעם
מעט מים, לדילול
לסלט:
3/4 כוס קינואה אדומה (אפשר גם לבנה)
1/4 כוס שקדים פרוסים
3-4 גבעולי בצל ירוק
50 גרם גבינה צפתית
חופן חמוציות
מלח לפי הטעם
-
null
- נשטוף היטב את הקינואה ונבשל במים רותחים לפי הוראות היצרן, עד להופעתם של זנבות לבנים זעירים.
- נקלה על מחבת יבשה וללא שמן את השקדים עד שהם משחימים מעט. נניח בצד לקירור.
- בזמן שהקינואה מתבשלת, נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב (למעט המים). נטעם, נתקן תיבול ונוסיף מעט מים, כדי להגיע למרקם דליל יותר.
- נקצוץ את הבצל ונחתוך את הגבינה הצפתית לקוביות.
- כשהקינואה מוכנה, נסנן היטב.
-
נרכיב את הסלט: נניח בקערת הגשה יפה את הקינואה ומעליה שקדים קלויים, בצל ירוק, גבינה צפתית וחמוציות. נערבב שוב את הויניגרט, ניצוק על הסלט ונערבב.
במידת הצורך נוסיף מלח ונגיש.