סלט קינואה הפתעות

סלט קינואה הפתעות

סלט טעים וצבעוני שיחזיק אתכם שבעים ומרוצים

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סלטים ותוספות

זמן הכנה 20 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

לויניגרט:

1 כף מיץ תפוזים מרוכז קפוא של פריגת

2 כפות שמן זית

1/2 כף חומץ בן יין (אדום או לבן)

שן שום גדולה, כתושה

מלח לפי הטעם

מעט מים, לדילול

 

לסלט:

3/4 כוס קינואה אדומה (אפשר גם לבנה)

1/4 כוס שקדים פרוסים

3-4 גבעולי בצל ירוק

50 גרם גבינה צפתית

חופן חמוציות

מלח לפי הטעם

  • null image
    null
  • נשטוף היטב את הקינואה ונבשל במים רותחים לפי הוראות היצרן, עד להופעתם של זנבות לבנים זעירים.
  • נקלה על מחבת יבשה וללא שמן את השקדים עד שהם משחימים מעט. נניח בצד לקירור.
  • בזמן שהקינואה מתבשלת, נכין את הויניגרט: נטרוף בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב (למעט המים). נטעם, נתקן תיבול ונוסיף מעט מים, כדי להגיע למרקם דליל יותר.
  • נקצוץ את הבצל ונחתוך את הגבינה הצפתית לקוביות.
  • כשהקינואה מוכנה, נסנן היטב.
  • נרכיב את הסלט: נניח בקערת הגשה יפה את הקינואה ומעליה שקדים קלויים, בצל ירוק, גבינה צפתית וחמוציות. נערבב שוב את הויניגרט, ניצוק על הסלט ונערבב.
    במידת הצורך נוסיף מלח ונגיש.