לביבות תפוחי עץ בניחוח מנגו

לביבות תפוחי עץ בניחוח מנגו

קבלו את הלטקעס, הדור הבא: לביבות נהדרות מפרוסות דקות של תפוחי עץ בטמפורה של מנגו, שכיף להכין כל השנה.

קינוחים מושחתים

זמן הכנה כ-30 דקות
כמות 15 לביבות

מצרכים:

ללביבות

3 תפוחי עץ גולדן דלישס

70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל

לבלילה

245 גרם (1 ו-3/4 כוסות) קמח תופח

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כף שמן

2 חלבונים

1 כוס (240 מ”ל) משקה קל מנגו צלול של פריגת

לטיגון

שמן עמוק

לרוטב

1 כף משקה מנגו מרוכז קפוא

1/2 כוס רוטב מייפל אמיתי

  • null image
    null
  • נקלף את התפוחים, ונחלץ בסכין חד או מתקן ייעודי את ליבת התפוחים בזהירות, תוך שמירה על צורתם העגולה.
  • נפרוס את התפוחים לפרוסות עגולות בעובי 1 ס”מ, נטבול את פרוסות התפוח בקמח וננער בעדינות את העודפים.
  • נכין את הבלילה: נערבב את חומרי הבלילה בקערה לתערובת אחידה ורכה.
  • נחמם שמן במחבת עמוקה, נטבול בבלילה את פרוסות התפוחים המקומחות, כך שיהיו מצופות היטב מכל הצדדים. נעביר לשמן חם, נטגן כ 4-5 דקות מכל צד עד שנקבל תפוחים במעטפת תפוחה בצבע זהוב. נכין את הרוטב, נזרזף על התפוחים החמים ונגיש מיד.