לביבות תפוחי עץ בניחוח מנגו
קבלו את הלטקעס, הדור הבא: לביבות נהדרות מפרוסות דקות של תפוחי עץ בטמפורה של מנגו, שכיף להכין כל השנה.
קינוחים מושחתים
זמן הכנה
כ-30 דקות
כמות
15 לביבות
מצרכים:
ללביבות
3 תפוחי עץ גולדן דלישס
70 גרם (1/2 כוס) קמח רגיל
לבלילה
245 גרם (1 ו-3/4 כוסות) קמח תופח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף שמן
2 חלבונים
1 כוס (240 מ”ל) משקה קל מנגו צלול של פריגת
לטיגון
שמן עמוק
לרוטב
1 כף משקה מנגו מרוכז קפוא
1/2 כוס רוטב מייפל אמיתי
-
null
- נקלף את התפוחים, ונחלץ בסכין חד או מתקן ייעודי את ליבת התפוחים בזהירות, תוך שמירה על צורתם העגולה.
- נפרוס את התפוחים לפרוסות עגולות בעובי 1 ס”מ, נטבול את פרוסות התפוח בקמח וננער בעדינות את העודפים.
- נכין את הבלילה: נערבב את חומרי הבלילה בקערה לתערובת אחידה ורכה.
- נחמם שמן במחבת עמוקה, נטבול בבלילה את פרוסות התפוחים המקומחות, כך שיהיו מצופות היטב מכל הצדדים. נעביר לשמן חם, נטגן כ 4-5 דקות מכל צד עד שנקבל תפוחים במעטפת תפוחה בצבע זהוב. נכין את הרוטב, נזרזף על התפוחים החמים ונגיש מיד.