קינוחי כוסות עם מוס תפוזים וקצפת של קרוטית!

קינוחי כוסות עם מוס תפוזים וקצפת של קרוטית!

מכירים את הרגע הזה שאתם טועמים מוס אוורירי והוא פשוט נעלם לכם בפה בשנייה? כזה שאפשר להנות ממנו עוד ועוד. אז תעשו לעצמכם טובה ותכינו מוס התפוזים העשיר והמפנק של רחלי קרוט! יש בו רכות ואווריריות משגעת, טעם מרענן וכיפי של תפוזים והוא גם באמת פשוט להכנה. את המחמאות אנחנו מרשים לכם להשאיר לעצמכם ;)

קינוחים מושחתים

זמן הכנה עד כשעה
כמות 8 מנות

מצרכים:

5 חלמונים מביצהL (הצהוב)

1/3 כוס סוכר לבן

1/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט פריגת (סדרת הפרדס)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%

5 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי

3 כף גדושה אבקת סוכר

1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית

חופן פירות לעיטור – פטל או תותים או אוכמניות

  • בסיר קטן שמים חלמונים, סוכר, מיץ לימון ומיץ תפוזים וטורפים היטב.
  • מעבירים לכיריים לאש נמוכה-בינונית וטורפים תוך כדי בישול עד שנוצר קרם במרקם של מעדן חלב. חשוב לטרוף כל הזמן כדי שלא תיווצר לכם חביתה בגלל החלמונים.
  • מורידים מהאש (אפשר בשלב הזה לסנן את הקרם כדי לוודא שאין חתיכות) ומוסיפים לקרם החם את החמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לגמרי.
  • מעבירים את הקרם לקערה, סוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או עד יומיים. חשוב שהקרם יהיה קר לפני השלב הבא.
  • כשקרם התפוזים קר מקציפים במיקסר עם וו הקצפה 2 מיכלים שמנת להקצפה ביחד עם גבינת שמנת, אבקת סוכר, פודינג וניל ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה אבל לא קשה מדי. חשוב שיווצר שפיץ כשמרימים את וו ההקצפה אבל אל תגיעו לשלב שהקצפת נשברת.
  • מוסיפים מחצית מהקצפת לקרם תפוזים ומקפלים יחד בעדינות, בעזרת לקקן, עד שנוצר מוס בצבע אחיד.
  • מזלפים את המוס לכוסות הגשה שקופות עד חצי גובה או יותר לפי ההעדפה שלכם.
  • את יתרת הקצפת מזלפים מעל כוסות המוס.
  • מעטרים בפירות שאוהבים ושומרים במקרר עד להגשה.