נימוח ומשגע: עוגת שמרים ‘תלוש אותי ’בניחוח לימונענע
רות אוליברקינוחים מושחתים
רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
זמן הכנה
כ-60 דקות
כמות
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
385 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח רגיל או קמח לחם
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
80 גרם (1/3 כוס) חלב
60 גרם (1/4 כוס) מים
50 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים שלמות
למלית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 כפות משקה לימון מרוכז קפוא בניחוח נענע של פריגת
1 מכל גבינת שמנת
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
גרדה מלימון אחד
1 כוס אוכמניות/ חמוציות/ דובדבנים (מיובש, טרי או קפוא)
לזיגוג
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת (מופשר)
1 כף חלב
-
null
- נכין את הבצק: נשים בקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק ונלוש במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד. נכסה בניילון נצמד את הקערה עם הבצק ונניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.
- נכין את המלית: נערבב בקערה בעזרת מטרפה את מרכיבי המלית למעט האוכמניות.
- נרדד את הבצק למלבן בגודל 50 ס”מ * 30 ס”מ, נמרח את תערובת הגבינה על כל שטח הבצק.
- נחתוך את הבצק ל-5 רצועות בגודל 10 ס”מ על 30 ס”מ.
- נפזר מעט אוכמניות על רצועה אחת, נניח בזהירות מעל רצועה נוספת, נפזר מעל עוד מעט אוכמניות. נחזור על הפעולה עם כל הרצועות עד שנקבל ‘מגדל’ של רצועות. נפרוס פרוסות מהרצועות בעובי 5 ס”מ (כ-6 פרוסות שוות).
- נניח בתבנית את פרוסות המלבנים כשהן מונחות על צידן. נמלא את התבנית בפרוסות אך נשמור על רווחים קטנים בין פרוסה לפרוסה.
- נניח לתפיחה כחצי שעה או עד הכפלת הנפח.
- נחמם תנור ל-180 מעלות, נאפה כחצי שעה או עד שאפוי, זהוב ריחני ומוכן. נצנן את העוגה.
- נכין את הזיגוג: נערבב בקערה קטנה את מרכיבי הזיגוג לקבלת מירקם סמיך, ונצפה את פני העוגה.