קצת רושם על השולחן: מאפה בצק עלים עם גבינת עיזים וצ’אטני עגבניות ושקדים
תרמית חוקית ולגיטימית: מקסימום רושם במינימום מאמץ, עם בצק עלים פריך ומעליו צ'אטני עגבניות שמכינים לבד ממשקה מנגו קפוא ומרוכז.
רות אוליבר סלטים ותוספות
זמן הכנה
עד 3 שעות
כמות
12 מנות
מצרכים:
לצ’אטני
2 קופסאות שימורי עגבניות שלמות קלופות כולל המיץ (800 גרם כל קופסא)
10 שיני שום מקולפות וקצוצות דק מאוד
2 כפות ג’ינג’ר, מקולף וקצוץ דק
420 מ”ל (1 ו- 1/2 כוסות ) חומץ רגיל
1 מכל משקה מנגו מרוכז קפוא של פריגת
220 (1 כוס ) סוכר חום לח
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל צ’ילי חריף
50 גרם צימוקים (לא חובה)
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
למאפים
1 חבילה ריבועי בצק עלים (10 ס”מ)
1/2 כוס פסטו מוכן
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת דק
1 גליל גבינת עיזים, חתוך לפרוסות של 1/2 ס”מ (אפשר להחליף בקוביות פטה)
להגשה
צ’אטני (שהכנו מראש)
שקדים פרוסים לקישוט
-
null
- נכין צ’אטני : בסיר בינוני על להבה בינונית, ניצוק את שימורי העגבניות השלמות במיץ, נוסיף שום, ג’ינג’ר קצוץ דק, חומץ, משקה מנגו מרוכז קפוא, סוכר, מלח ופלפל צ’ילי חריף. נביא לרתיחה.
- נבשל על סף רתיחה על להבה נמוכה ללא מכסה. נערבב מעת לעת בעדינות במשך 2-3 שעות עד שהרוטב יסמיך במידה כזו, שהוא נדבק לכף. (סמיכות דומה לזו שבדבש או ריבה).
-
כשהתערובת סמיכה וריחנית, נוסיף צימוקים ושקדים ונמשיך בבישול על סף רתיחה ל- 5 דקות נוספות.
נכבה את האש ונקרר. נעביר לצנצנת נקייה ונשמור בקירור . - נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נניח על תבנית מרופדת בניר אפיה את ריבועי בצק העלים, נמרח במרכז כל ריבוע כפית גדושה פסטו, נפזר את גבינת הקשקבל ומעל נניח פרוסה עגולה אחת או שתיים, של גבינת עיזים.
- נאפה כ-25 דקות או עד שמזהיב. נניח מעל כל מאפה חם כף צ’אטני, נפזר מעט שקדים פרוסים ונגיש מיד.