טראפלס תפוז
טוויסט קטן לטראפלס הקלאסיים שמוכיחים שהדברים הכי טובים בחיים באים דווקא, במנות קטנות. (ומילה של אזהרה – מתכון מגה מומלץ ומאד לא ספונטני, שכן יש לאפשר קירור מראש של לפחות 7 שעות).
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים
זמן הכנה
30 דקות (לא כולל זמן צינון)
כמות
8 מנות
מצרכים:
200 מ”ל שמנת מתוקה, 38% שומן
3 כפות מיץ תפוזים מרוכז קפוא של פריגת
250 שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו לפחות)
קורט מלח
מעט אבקת קקאו
-
null
- נניח בסיר קטן את השמנת המתוקה ומיץ התפוזים מרוכז קפוא. נביא את המסה לכדי רתיחה עדינה למשך דקותיים (או יותר ביום ממש קר).
- עם 2 עיניים על הסיר פן תתרחש חריכה, נשבור את השוקולד לקוביות ונניח בקערה.
-
כשהשמנת הריחנית תגיע לסף רתיחה, נסיר מהאש וניצוק על שברי השוקולד.
נאפשר ל-2 המסות לשרות בנחת האחת את רעותה למשך כמה דקות – ללא התערבות. -
נוסיף קורט מלח ונערבב עד שנקבל משחה ריחנית, מבריקה וסופר מגרה.
זה הזמן להרחיק מהמרחב הקרוב אורחים הבאים להבין מה משך אותם למטבח.
נעביר לכלי שטוח, נכסה ונעביר לקירור של 6 שעות לפחות. -
לאחר קירור: נניח קקאו בקערה קטנה.
נצבוט קלות מסה קטנה בכל פעם, ונעצב ממנה כדור קטן, עגול ומושלם. לחילופין, ניעזר בכפית.
את הכדור נגלגל בעדינות באבקת הקקאו ונניח בתבנית או קופסת שטוחה ורחבה.
כדורי השוקולד נוטים להתרכך כתוצאה מחום כף היד, ולכן את השלב הזה נמליץ לבצע בחדר ממוזג היטב. - את הכדורים המוכנים נצנן פעם נוספת כשעה לפני הההגשה. ניתן בהחלט (אבל אין שום סיכוי שזה יקרה) לשמור את הכדורים הנותרים במקפיא או במקרר.