קינוח טפיוקה אקזוטי עם תפוח וקינמון

קינוח טפיוקה אקזוטי עם תפוח וקינמון

גם פרווה, גם טבעוני וגם מרענן – שילוב מנצח בקינוח קטן וממזרי.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים

זמן הכנה 35 דקות (לא כולל זמן צינון)
כמות 8 מנות

מצרכים:

3/4 כוס מים

3 כוסות משקה משקה קל תפוחים צלול של פריגת

1 כף סוכר

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

 

להגשה:

גרגירי רימון

סירופ מייפל טבעי (לא חובה)

  • נערבב בסיר בינוני את הטפיוקה והמים (לא מדליקים עדיין את האש!). נשרה למשך 25 דקות.
  • נוסיף לסיר את משקה קל תפוחים, הסוכר, המלח והקינמון.
    נדליק את האש, נערבב מדי פעם ונביא לרתיחה עדינה. נוודא שהקינמון נטמע בנוזלים ללא גושים.
  • נבשל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שרואים שפניני הטפיוקה כמעט הופכות שקופות והתערובת מאוד סמיכה.
  • נעביר ל-8 כוסות הגשה קטנות, נכסה ונצנן במקרר למשך 4-6 שעות לפחות.
  • לפני ההגשה נפזר מעט גרגירי רימון (ואם רוצים תוספת מתיקות גם סירופ מייפל).