קינוח טפיוקה אקזוטי עם תפוח וקינמון
גם פרווה, גם טבעוני וגם מרענן – שילוב מנצח בקינוח קטן וממזרי.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים
זמן הכנה
35 דקות (לא כולל זמן צינון)
כמות
8 מנות
מצרכים:
3/4 כוס מים
3 כוסות משקה משקה קל תפוחים צלול של פריגת
1 כף סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
להגשה:
גרגירי רימון
סירופ מייפל טבעי (לא חובה)
- נערבב בסיר בינוני את הטפיוקה והמים (לא מדליקים עדיין את האש!). נשרה למשך 25 דקות.
-
נוסיף לסיר את משקה קל תפוחים, הסוכר, המלח והקינמון.
נדליק את האש, נערבב מדי פעם ונביא לרתיחה עדינה. נוודא שהקינמון נטמע בנוזלים ללא גושים. - נבשל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שרואים שפניני הטפיוקה כמעט הופכות שקופות והתערובת מאוד סמיכה.
- נעביר ל-8 כוסות הגשה קטנות, נכסה ונצנן במקרר למשך 4-6 שעות לפחות.
- לפני ההגשה נפזר מעט גרגירי רימון (ואם רוצים תוספת מתיקות גם סירופ מייפל).