עוף עסיסי בלימון וזיתים
לפעמים פשוט חייבים אוכל מהיר, פשוט ומנחם, ללא סיבוכים מיותרים.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים
זמן הכנה
שעה
כמות
6 מנות
מצרכים:
6 ירכי עוף (החלק המשולש בלבד)
6 שיני שום שלמות ולא קלופות
5 גבעולי רוזמרין
1/3 כוס זיתים ירוקים (עם גלעין)
כחצי לימון, פרוס לפרוסות
מלח לפי הטעם
1/4 כוס מים
כף משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת
כף ורמוט או יין לבן
כפית שמן זית
שמן זית נוסף למריחה על העוף
-
null
- נחמם תנור לחום של 220 מעלות.
-
נסדר את ירכי העוף בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים מאד.
נמליח את העוף מכל צדדיו. - נוסיף לתבנית את השום, הרוזמרין, הזיתים ופרוסות הלימון.
- נערבב בקערה קטנה את המים ומשקה הלימון עד שהוא נמס לחלוטין. נוסיף ורמוט או יין לבן ושמן זית, ונערבב שוב.
- ניצוק את הנוזלים לתבנית ונבריש את העוף בשלוק קטן נוסף של שמן זית.
- נאפה כ-50 דקות, עד שהעוף משחים והבית מתמלא בניחוח מעורר תאבון.