עוף עסיסי בלימון וזיתים

עוף עסיסי בלימון וזיתים

לפעמים פשוט חייבים אוכל מהיר, פשוט ומנחם, ללא סיבוכים מיותרים.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים

זמן הכנה שעה
כמות 6 מנות

מצרכים:

6 ירכי עוף (החלק המשולש בלבד)

6 שיני שום שלמות ולא קלופות

5 גבעולי רוזמרין

1/3 כוס זיתים ירוקים (עם גלעין)

כחצי לימון, פרוס לפרוסות

מלח לפי הטעם

1/4 כוס מים

כף משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

כף ורמוט או יין לבן

כפית שמן זית

שמן זית נוסף למריחה על העוף

  • null image
    null
  • נחמם תנור לחום של 220 מעלות.
  • נסדר את ירכי העוף בתבנית מלבנית עם שוליים גבוהים מאד.
    נמליח את העוף מכל צדדיו.
  • נוסיף לתבנית את השום, הרוזמרין, הזיתים ופרוסות הלימון.
  • נערבב בקערה קטנה את המים ומשקה הלימון עד שהוא נמס לחלוטין. נוסיף ורמוט או יין לבן ושמן זית, ונערבב שוב.
  • ניצוק את הנוזלים לתבנית ונבריש את העוף בשלוק קטן נוסף של שמן זית.
  • נאפה כ-50 דקות, עד שהעוף משחים והבית מתמלא בניחוח מעורר תאבון.