נגיסי עוף ברוטב לימוני חמוץ-מתוק

נגיסי עוף ברוטב לימוני חמוץ-מתוק

שניצלונים בגרסה למתקדמים - פיסות שניצל קטנות ופריכות, שכיף לטבול ברוטב לימוני מתקתק. שדכו את זה לאורז וקיבלתם ארוחה שלמה.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים

זמן הכנה 50 דקות
כמות 4 מנות

מצרכים:

4 פיסות חזה עוף (לא משוטח לשניצל)

2 ביצים

כף רוטב סויה

חבילה (200 גרם) פירורי לחם מסוג פנקו

מלח בנדיבות

שמן לטיגון עמוק

 

לרוטב הלימוני:

1/2 מכל משקה לימון מרוכז קפוא של פריגת

2/3 כוס מים

1 כפית קורנפלור

1 כפית רוטב צ’ילי מתוק

קורט מלח

  • נטרוף את הביצים ביחד עם הסויה בקערה גדולה.
  • נחתוך את העוף לקוביות או פיסות בגודל של כ-2 ס”מ. נעביר לקערה עם הביצים, ונשרה בבלילה במקביל להכנת הרוטב.
  • נכין את הרוטב: בקערית קטנה נטרוף היטב את הקורנפלור ומעט מהמים, עד שמתקבלת תערובת חלקה, לבנה וללא גושים כלל.
  • בסיר קטן נביא לרתיחה את 1/2 מכל המשקה לימון מרוכז קפוא של פריגת ושארית המים, ונערבב מדי פעם.
    כשהנוזלים מתקרבים לרתיחה, נוסיף את תערובת הקורנפלור לסיר ונטרוף היטב. נבשל כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה. נסיר מהאש, נוסיף את רוטב הצ’ילי המתוק והמלח, ונערבב שוב. נניח בצד.
  • נחמם שמן לטיגון עמוק.
  • 6.
    בזמן שהשמן מתחמם, נכין את פרורי הלחם בקערה גדולה עם שוליים. נוסיף מלח בנדיבות ונערבב.
  • כעת, נרכיב את נתחי העוף בשלבים לקראת טיגון: נעביר בכל מעט מעט מפיסות העוף הטבולות בביצה אל פירורי הלחם. נצפה היטב מכל הכיוונים ונעביר לשמן הרותח (זהירות!).
    נטגן עד שהנגיסים משחימים ונעביר למסננת מרופדת במגבות נייר.
  • נעביר את הנגיסים לצלחת הגשה, את הרוטב לקערית קטנה ונגיש עם אורז לבן.