סלט דגנים חגיגי בתפוזים ודברים טובים
איזה כיף של סלט שהוא גם רענן, גם פציח, גם משביע וגם מקורי. רוטב ויניגרט על בסיס מיץ תפוחים צלול עוטף את גרגירי החיטה במנעד מקסים של מתוק-חמוץ-מלוח. סלט שיכול להיות בכיף ארוחה קלה בפני עצמו, או תוספת מיוחדת למנה העיקרית.
רות אוליבר סלטים ותוספות
זמן הכנה
30 דקות
כמות
4-6 מנות
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כוסות חיטה או גריסי פנינה
3 כפות דבש
2 כוסות מיץ תפוחים צלול פריגת
לסלט
50 גרם תפוחי עץ מיובשים
3 מקלות סלרי קצוצים דק
100 גרם אגוזי מלך קלויים שבורים גס
100 גרם חמוציות / צמוקים שחורים קטנים
2 בצלים אדומים קטנים חתוכים לרצועות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
רוטב ויניגרט
4 כפות דבש
1/2 כוס מיץ תפוחים צלול פריגת
6 כפות שמן
4 כפות חומץ
פלפל גרוס
מלח
-
מיץ תפוחים צלול
-
נחמם שמן בסיר בינוני, נוסיף שן שום קצוצה ודבש ונטגן כדקה.
נוסיף לסיר את החיטה, נתבל במלח ופלפל ונערבב. -
נוסיף את מיץ התפוחים, נביא לרתיחה, נערבב ונכסה.
נבשל על אש קטנה כ-20-50 דקות (* אם בוחרים בגריסי פנינה זמן הבישול קצר יותר.) - נבשל עד שלא יישארו נוזלים והגרגרים מבושלים ורכים, אך לא רכים מדי.
-
נאוורר את המסה בערבובים עדינים עם מזלג, נקרר היטב. נגיש: נעביר לקערה יפה את החיטה, נוסיף את שאר מרכיבי הסלט ונערבב.
נשים בצנצנת עם מכסה הרמטי את כל מרכיבי הרוטב, נסגור וננער היטב לתערובת הומוגנית ואחידה. נזלף מהרוטב מעל הסלט ונגיש.