טירמיסו תפוזים איטלקי שמימי ומגרה
מתכון קלאסי עם טוויסט, שהוא גם הגורם למלחמת כפיות רשמית על תכולת התבנית.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים
זמן הכנה
25 דקות (לא כולל זמן צינון)
כמות
8 מנות
מצרכים:
כף גדושה מאוד של מיץ תפוזים מרוכז קפוא
300 מ”ל מים
1/4 כוס סוכר
1 כף ליקר תפוזים (לא חובה)
לקרם:
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה (בטמפרטורת החדר – חשוב)
להרכבה:
200 גרם עוגיות בישקוטי
אבקת קקאו לפידור
-
null
- נכין את הסירופ: נערבב בסיר קטן את מיץ התפוזים מרוכז קפוא עם המים. נוסיף סוכר ונביא לרתיחה. נבשל את הסירופ דקה או שתיים, נכבה את האש, נוסיף את הליקר ונניח צד לצינון.
-
נכין את הקרם: נקציף את השמנת המתוקה ואת הסוכר לקצפת יציבה, אבל לא נוקשה.
נוסיף את המסקרפונה ונקציף את כל המרכיבים ביחד, עד שנקבל קרם אחיד.
חשוב לעבוד עם מסקרפונה בטמפרטורת החדר, אחרת נקבל קרם גושי ועצוב. - ניצוק את הסירופ המצונן לכלי שטוח ורחב.
- נטבול מחצית מכמות הבישקוטי קצרות בסירופ (לא להשרות ולא לעגל פינות! אנחנו רוצים בישקוטי אוורירי כאן) ונעביר לתבנית מרובעת (הכי טוב – 20 על 20 ס”מ) בהנחה צפופה ועדינה – בישקוטי אחד ליד השני.
- נמרח מעל הבישקוטי מחצית מהקרם.
- נטבול את המחצית השניה של עוגיות הבישקוטי שנותרו בסירופ, ונסדר מעל שכבת הקרם הראשונה. נכסה את שורת הבישקוטי בשכבת קרם שניה.
- נכסה בניילון נצמד ונעביר למקרר ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך לילה שלם).
- לפני ההגשה נפדר את הטירמיסו בקקאו בנדיבות. נשמור במקרר, ונגייס שומר ראש עירני, מאחר ומדובר בפיתוי שהציבור אינו יכול לעמוד בו.