עוגת מנגו ושוקולד לבן
העוגה המושלמת ליד הקפה. זהו. אין צורך לומר מעבר.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים
זמן הכנה
75 דקות
כמות
12 מנות
מצרכים:
3 ביצים בגודל L
כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כוס פריגת EXTRA מנגו
כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז שלם (לא חובה)
1/2 1 כוסות קמח תופח
קורט מלח
100 גרם שוקולד לבן (קצוץ או במטבעות)
לעיטור:
250 מ”ל (מכל) שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
- נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונשמן תבנית קפיצית בקוטר 20 ס”מ.
- נקציף במיקסר את הביצים והסוכר, כ-4-5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- נוסיף לבלילה שמן, פריגת EXTRA מנגו, תמצית וניל וגרידת תפוז (אם משתמשים), ונמשיך לערבל עוד כדקה.
- נוסיף את הקמח והמלח, ונערבב קצרות, רק עד שכולו נטמע בבלילה.
- לבסוף נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבל אותו קלות בבלילה.
-
נעביר לתבנית ונאפה 60-65 דקות. לקראת תום זמן האפיה ננעץ קיסם במרכז העוגה. במידה ודבוקים לקיסם פרורים לחים עד יבשים מעט, העוגה מוכנה.
אם העוגה מתחילה להשחים מדי במהלך האפייה, נכסים אותה בנייר אלומיניום. - לאחר האפייה, בזמן שהעוגה מצטננת, נכינים את הקצפת: נקציף במיקסר את השמנת ואת האינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה. נוודא שהעוגה קרה מספיק, ונמרח בעדינות את החלק העליון של העוגה בקצפת שהכנו מראש. נשמור את העוגה במקרר.