עוגת מנגו ושוקולד לבן

עוגת מנגו ושוקולד לבן

העוגה המושלמת ליד הקפה. זהו. אין צורך לומר מעבר.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים

זמן הכנה 75 דקות
כמות 12 מנות

מצרכים:

3 ביצים בגודל L

כוס סוכר

1/2 כוס שמן

כוס פריגת EXTRA מנגו

כפית תמצית וניל

גרידה מתפוז שלם (לא חובה)

1/2 1 כוסות קמח תופח

קורט מלח

100 גרם שוקולד לבן (קצוץ או במטבעות)

 

לעיטור:

250 מ”ל (מכל) שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונשמן תבנית קפיצית בקוטר 20 ס”מ.
  • נקציף במיקסר את הביצים והסוכר, כ-4-5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  • נוסיף לבלילה שמן, פריגת EXTRA מנגו, תמצית וניל וגרידת תפוז (אם משתמשים), ונמשיך לערבל עוד כדקה.
  • נוסיף את הקמח והמלח, ונערבב קצרות, רק עד שכולו נטמע בבלילה.
  • לבסוף נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבל אותו קלות בבלילה.
  • נעביר לתבנית ונאפה 60-65 דקות. לקראת תום זמן האפיה ננעץ קיסם במרכז העוגה. במידה ודבוקים לקיסם פרורים לחים עד יבשים מעט, העוגה מוכנה.
    אם העוגה מתחילה להשחים מדי במהלך האפייה, נכסים אותה בנייר אלומיניום.
  • לאחר האפייה, בזמן שהעוגה מצטננת, נכינים את הקצפת: נקציף במיקסר את השמנת ואת האינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה. נוודא שהעוגה קרה מספיק, ונמרח בעדינות את החלק העליון של העוגה בקצפת שהכנו מראש. נשמור את העוגה במקרר.