מלבי קוקוס ואננס בניחוח יערות גשם
מלבי – הגרסה הטרופית. פרווה, טבעוני וטעים טעים.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים
זמן הכנה
20 דקות (לא כולל זמן צינון)
כמות
6 מנות
מצרכים:
1 פחית (400 מ”ל) חלב או קרם קוקוס
1 פחית (420 מ”ל) EXTRA אננס של פריגת
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כוס מים
קורט מלח
תמצית או מחית וניל
לטופינג:
פחית אננס חתוך
קוקוס גרוס
- נערבב בסיר בינוני חלב קוקוס, EXTRA אננס של פריגת וסוכר. נבשל על אש בינונית עד שהתערובת מגיעה לנקודת הכמעט רתיחה, כ-6-7 דקות.
- במקביל, נטרוף היטב בקערה קטנה את המים והקורנפלור. נוודא שאין גושים.
- נוסיף לסיר את תערובת הקורנפלור ונטרוף היטב בעזרת מטרפה את התערובת במשך 30-60 שניות, עד שהיא מסמיכה מאוד ובועות גדולות נוצרות.
- נסיר מהאש, נוסיף את המלח ואת הווניל ונטרוף שוב.
-
נעביר ל-6 כוסות הגשה ונניח על השיש לצינון קצר.
לאחר מכן, נעביר את הכוסות למקרר כשהן מכוסות, למשך 4 שעות לכל הפחות, עד לייצוב מלא. - לפני ההגשה: נסנן את האננס מהנוזלים ונשמור אותם בצד, נקצוץ לקוביות קטנות.
- נעטר את המלבי בקוביות אננס ומעליו קוקוס גרוס. נזליף מעל כל היופי הזה מעט נוזלי אננס.