מלבי קוקוס ואננס בניחוח יערות גשם

מלבי קוקוס ואננס בניחוח יערות גשם

מלבי – הגרסה הטרופית. פרווה, טבעוני וטעים טעים.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ קינוחים מושחתים

זמן הכנה 20 דקות (לא כולל זמן צינון)
כמות 6 מנות

מצרכים:

1 פחית (400 מ”ל) חלב או קרם קוקוס

1 פחית (420 מ”ל) EXTRA אננס של פריגת

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס קורנפלור

1/2 כוס מים

קורט מלח

תמצית או מחית וניל

 

לטופינג:

פחית אננס חתוך

קוקוס גרוס

  • נערבב בסיר בינוני חלב קוקוס, EXTRA אננס של פריגת וסוכר. נבשל על אש בינונית עד שהתערובת מגיעה לנקודת הכמעט רתיחה, כ-6-7 דקות.
  • במקביל, נטרוף היטב בקערה קטנה את המים והקורנפלור. נוודא שאין גושים.
  • נוסיף לסיר את תערובת הקורנפלור ונטרוף היטב בעזרת מטרפה את התערובת במשך 30-60 שניות, עד שהיא מסמיכה מאוד ובועות גדולות נוצרות.
  • נסיר מהאש, נוסיף את המלח ואת הווניל ונטרוף שוב.
  • נעביר ל-6 כוסות הגשה ונניח על השיש לצינון קצר.
    לאחר מכן, נעביר את הכוסות למקרר כשהן מכוסות, למשך 4 שעות לכל הפחות, עד לייצוב מלא.
  • לפני ההגשה: נסנן את האננס מהנוזלים ונשמור אותם בצד, נקצוץ לקוביות קטנות.
  • נעטר את המלבי בקוביות אננס ומעליו קוקוס גרוס. נזליף מעל כל היופי הזה מעט נוזלי אננס.