סופגניות מנצחות
מי יכול להגיד לסופגניות האלה 'לא'? מטוגנות עד לרמת פריכות משגעת, מועשרות במיץ תפוזים 100% קלאסי ואפילו ההכנה - קלה וחווייתית.
קינוחים מושחתים
זמן הכנה
כ-60 דקות
כמות
15 סופגניות
מצרכים:
לסופגניות:
700 גרם (5 כוסות) קמח לחם
20 גרם (כ-2 כפות גדושות) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 מל (3/4 כוס) חלב
180 מ”ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים קלאסי של פריגת
2 ביצים
40 גרם חמאה רכה
לטיגון
שמן עמוק
למילוי
צנצנת ריבה (כל סוג שאוהבים)
להגשה
אבקת סוכר
-
null
- נניח את כל החומרים (למעט מיץ התפוזים) בקערת מיקסר עם וו לישה, ונערבל מספר דקות. נוסיף את מיץ התפוזים בזרם דק בפעולת הערבול ונלוש כ-8 דקות, עד שנקבל בצק רך הנפרד מדפנות הקערה בזמן הלישה. נכסה את הקערה בניילון ניצמד, נתפיח להכפלת הנפח.
- נפזר על משטח עבודה קמח בנדיבות, ונרדד את הבצק לעלה בעובי 2 ס”מ.
- בעזרת קורצן נקרוץ כ-15 עיגולים בקוטר 6 ס”מ, נתפיח שנית עד להכפלת נפח הסופגניות. (המלצה: כדאי להניח כל סופגנייה על נייר אפייה שנגזר למידת ריבוע של 10 ס”מ).
- נטגן את הסופגניות: נטבול בשמן כל סופגנייה, יחד עם נייר אפייה כאשר את הצד העליון (ללא הנייר) נכניס לשמן ראשית, ובהמשיך נסיר את הנייר מהשמן בעזרת מלקחיים, ונטגן משני הצדדים עד שיזהיבו.
- נמלא את הסופגנייה המטוגנת בריבה בעזרת מזרק, נפזר אבקת סוכר ונגיש חם.