סופגניות מנצחות

סופגניות מנצחות

מי יכול להגיד לסופגניות האלה 'לא'? מטוגנות עד לרמת פריכות משגעת, מועשרות במיץ תפוזים 100% קלאסי ואפילו ההכנה - קלה וחווייתית.

קינוחים מושחתים

זמן הכנה כ-60 דקות
כמות 15 סופגניות

מצרכים:

לסופגניות:

700 גרם (5 כוסות) קמח לחם

20 גרם (כ-2 כפות גדושות) שמרים יבשים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

180 מל (3/4 כוס) חלב

180 מ”ל (3/4 כוס) מיץ תפוזים קלאסי של פריגת

2 ביצים

40 גרם חמאה רכה

לטיגון

שמן עמוק

למילוי

צנצנת ריבה (כל סוג שאוהבים)

להגשה

אבקת סוכר

  • null image
    null
  • נניח את כל החומרים (למעט מיץ התפוזים) בקערת מיקסר עם וו לישה, ונערבל מספר דקות. נוסיף את מיץ התפוזים בזרם דק בפעולת הערבול ונלוש כ-8 דקות, עד שנקבל בצק רך הנפרד מדפנות הקערה בזמן הלישה. נכסה את הקערה בניילון ניצמד, נתפיח להכפלת הנפח.
  • נפזר על משטח עבודה קמח בנדיבות, ונרדד את הבצק לעלה בעובי 2 ס”מ.
  • בעזרת קורצן נקרוץ כ-15 עיגולים בקוטר 6 ס”מ, נתפיח שנית עד להכפלת נפח הסופגניות. (המלצה: כדאי להניח כל סופגנייה על נייר אפייה שנגזר למידת ריבוע של 10 ס”מ).
  • נטגן את הסופגניות: נטבול בשמן כל סופגנייה, יחד עם נייר אפייה כאשר את הצד העליון (ללא הנייר) נכניס לשמן ראשית, ובהמשיך נסיר את הנייר מהשמן בעזרת מלקחיים, ונטגן משני הצדדים עד שיזהיבו.
  • נמלא את הסופגנייה המטוגנת בריבה בעזרת מזרק, נפזר אבקת סוכר ונגיש חם.