עוגת מיץ תפוחים עם גלייז מתוק

עוגת מיץ תפוחים עם גלייז מתוק

עוגה בחושה מקסימה עם ציפוי מתוק (שאסור לוותר עליו)

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים

זמן הכנה שעה ועשרים
כמות 14 מנות

מצרכים:

200 גרם חמאה, רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 ביצים

5 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

כפית גדושה קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

2 כוסות משקה קל תפוחים של פריגת

לגלייז:

4 כפות משקה קל תפוחים של פריגת

200 גרם (2 שקיות) אבקת סוכר

  • null image
    null
  • נחמם תנור לחום של 160 מעלות. נשמן ונקמח תבנית קוגלהוף.
  • נקרים את החמאה והסוכר: נערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה, לפחות 6-7 דקות.
  • במקביל, נערבב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט.
  • נוסיף למיקסר ביצה אחת, מעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין ורק אז מוסיפים את השנייה. נמשיך לעבד.
  • נוריד את מהירות המיקסר לנמוכה, ונוסיף לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת משקה קל תפוחים – מתחילים ומסיימים עם היבשים. נעבד את הבלילה רק עד שהקמח נטמע כולו בתערובת ולא מעבר.
  • נעביר את הבלילה לתבנית, ונאפה כ-65 דקות, עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. נצנן את העוגה כ-20 דקות לפי שנחלץ מהתבנית.
  • נכין את הגלייז: נערבב את משקה קל תפוחים עם אבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים. ניתן בהחלט להוסיף מעט נוזל או אבקת סוכר כדי לשלוט בסמיכות הגלייז הרצויה.
  • נצפה את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין – ניצוק את הגלייז באופן שווה על חלקה העליון של העוגה. ניתן לעשות זאת מעל צלחת גדולה, להרים את העוגה, לאסוף עם לקקן את הציפוי שנקווה במרכז העוגה ובצדדים – ולצפות שוב.