עוגת מיץ תפוחים עם גלייז מתוק
עוגה בחושה מקסימה עם ציפוי מתוק (שאסור לוותר עליו)
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
זמן הכנה
שעה ועשרים
כמות
14 מנות
מצרכים:
200 גרם חמאה, רכה
1/2 1 כוסות סוכר
2 ביצים
5 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
כפית גדושה קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כוסות משקה קל תפוחים של פריגת
לגלייז:
4 כפות משקה קל תפוחים של פריגת
200 גרם (2 שקיות) אבקת סוכר
-
null
- נחמם תנור לחום של 160 מעלות. נשמן ונקמח תבנית קוגלהוף.
- נקרים את החמאה והסוכר: נערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה, לפחות 6-7 דקות.
- במקביל, נערבב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואגוז מוסקט.
- נוסיף למיקסר ביצה אחת, מעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין ורק אז מוסיפים את השנייה. נמשיך לעבד.
- נוריד את מהירות המיקסר לנמוכה, ונוסיף לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת משקה קל תפוחים – מתחילים ומסיימים עם היבשים. נעבד את הבלילה רק עד שהקמח נטמע כולו בתערובת ולא מעבר.
- נעביר את הבלילה לתבנית, ונאפה כ-65 דקות, עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. נצנן את העוגה כ-20 דקות לפי שנחלץ מהתבנית.
- נכין את הגלייז: נערבב את משקה קל תפוחים עם אבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת סמיכה ללא גושים. ניתן בהחלט להוסיף מעט נוזל או אבקת סוכר כדי לשלוט בסמיכות הגלייז הרצויה.
- נצפה את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין – ניצוק את הגלייז באופן שווה על חלקה העליון של העוגה. ניתן לעשות זאת מעל צלחת גדולה, להרים את העוגה, לאסוף עם לקקן את הציפוי שנקווה במרכז העוגה ובצדדים – ולצפות שוב.