עוגת פירות מיובשים חגיגית
איזו מתכון עוגה הכנו לכם. נוסטלגיה של אושר עם עוגת 'סבתא' גבוהה, עשירה בפירות מיובשים, שוקולד מריר ורמז של אפרסק רענן. תכינו קפה, אנחנו באים.
רות אוליבר קינוחים מושחתים
זמן הכנה
עד שעה
כמות
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים:
6 ביצים מופרדות
150 גרם סוכר
125 (1/2 כוס) מ”ל שמן קנולה
125 מ”ל (1/2 כוס) משקה קל צלול טעם אפרסק
220 גרם (11/2 כוסות) קמח תופח
100 גרם אגוזים קצוצים
200 גרם שוקולד מריר, מרוסק
150 גרם תערובת פירות מיובשים, קצוצים
לקישוט
אבקת סוכר
-
null
- נשמן ונקמח היטב את התבנית ונחמם תנור לחום של 180 מעלות צלסיוס.
- נקציף 6 חלבונים והסוכר לקצף יציב.
- בקערה נפרדת נערבב את החלמונים, שמן ומשקה קל צלול טעם אפרסק.
- נוסיף לבלילה לסירוגין קמח, אגוזים ופירות מיובשים. נוסיף את הקצף לתערובת בתנועות קיפול, וניצוק לתבנית. נאפה כ-30 דקות. נצנן, ונפזר אבקת סוכר.