קראמבל אפרסקים מטריף

קראמבל אפרסקים מטריף

אחד הקינוחים הקלים ביותר,וסוחטי המחמאות שיש. בלי לכלוכים ובפחות מעשר דקות הכנה.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים

זמן הכנה שעה
כמות 8 מנות

מצרכים:

לקראמבל:

1 כוס קמח

¼ כפית אבקת אפייה

3 כפות סולת

½ כוס סוכר

½ כפית קינמון

¼ כפית אגוז מוסקט

קורט מלח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למלית:

6-7 (תלוי בגודל) אפרסקים (או נקטרינות, או שילוב)

כף גדושה של פריגת קפוא בטעם אפרסק

כפית קורנפלור

כפית תמצית וניל

כף סוכר

  • null image
    null
  • נכין את הקראמבל: נערבב בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסולת, הסוכר, הקינמון, האגוז המוסקט והמלח. נוסיף את קוביות החמאה הקרה, נשפשף ונמולל את הקוביות בעזרת האצבעות ביחד עם החומרים היבשים. נמשיך כך עד שמתקבל בצק חולי וגרגרי. נניח את הקערה עם פירורי הקראמבל במקרר עד לשימוש.
  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונשמן תבנית אפייה עגולה (פיירקס או כלי אחר) בקוטר 23 ס”מ.
  • נחתוך את האפרסקים לשמיניות ונעביר את הפרי החתוך לתבנית המשומנת.
  • נחמם בקערה קטנה במיקרו את הפריגת הקפוא בטעם אפרסק, כל פעם לפולסים קצרים בני 10 שניות לערך. כשהוא חמים, נוסיף את הקורנפלור ונטרוף היטב – עד שלא רואים גושים ומתקבלת תערובת חלקה. נוסיף גם תמצית וניל וסוכר, ונערבב שוב.
  • ניצוק את התערובת מעל האפרסקים שבכלי, ונערבב.
  • נפזר מעל את פירורי הקראמבל הקרים, ונאפה 45-50 דקות, עד שהפירורים משחימים והפירות מבעבעים.