טופו מוקפץ בחמאת בוטנים ותפוחים

טופו מוקפץ בחמאת בוטנים ותפוחים

חמאת בוטנים משדרגת כמעט כל מנה וכשמוסיפים לה ניחוח תפוח – אז בכלל. כל המשפחה הולכת לעוף על הטופו הזה.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים

זמן הכנה 25 דקות
כמות 2-3 מנות

מצרכים:

300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות

שמן צמחי לטיגון

 

לרוטב:

כף גדושה חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

1 כף חומץ אורז

2 כפות משקה קל תפוחים פריגת

1 כפית שמן שומשום

1 כפית דבש

שן שום גדולה, כתושה

1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)

  • null image
    null
  • נתחיל עם הרוטב: נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה, נטעם ונתקן תיבול.
  • נחמם מחבת נון סטיק גדולה. בזמן שהיא מתחממת, נוודא שקוביות הטופו יבשות לחלוטין (שמא חלילה תחוו נתזים כואבים).
  • ניצוק למחבת כף שמן ונוסיף את קוביות הטופו. נשטח לשכבה אחת ונטגן ללא מגע יד אדם כ-2 דקות.
  • כאשר קוביות הטופו מקבלות שכבה חיצונית פריכה כמעט מכל הצדדים, ננמיך את האש לבינונית, נערבב שוב את הרוטב וניצוק למחבת. נקפיץ את הטופו ברוטב בתנועות של שף מיומן, למשך כ-2 דקות, עד לצמצום הרצוי.
    נסיר מהאש. מומלץ להגיש לצד עם אורז לבן.