טופו מוקפץ בחמאת בוטנים ותפוחים
חמאת בוטנים משדרגת כמעט כל מנה וכשמוסיפים לה ניחוח תפוח – אז בכלל. כל המשפחה הולכת לעוף על הטופו הזה.
מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץ סירים משביעים
זמן הכנה
25 דקות
כמות
2-3 מנות
מצרכים:
300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות
שמן צמחי לטיגון
לרוטב:
כף גדושה חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
2 כפות משקה קל תפוחים פריגת
1 כפית שמן שומשום
1 כפית דבש
שן שום גדולה, כתושה
1/2 כפית ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)
-
null
- נתחיל עם הרוטב: נערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה, נטעם ונתקן תיבול.
- נחמם מחבת נון סטיק גדולה. בזמן שהיא מתחממת, נוודא שקוביות הטופו יבשות לחלוטין (שמא חלילה תחוו נתזים כואבים).
- ניצוק למחבת כף שמן ונוסיף את קוביות הטופו. נשטח לשכבה אחת ונטגן ללא מגע יד אדם כ-2 דקות.
-
כאשר קוביות הטופו מקבלות שכבה חיצונית פריכה כמעט מכל הצדדים, ננמיך את האש לבינונית, נערבב שוב את הרוטב וניצוק למחבת. נקפיץ את הטופו ברוטב בתנועות של שף מיומן, למשך כ-2 דקות, עד לצמצום הרצוי.
נסיר מהאש. מומלץ להגיש לצד עם אורז לבן.