אין קפה בלי זה:עוגת שוקולד תפוז קלה במיוחד

אין קפה בלי זה:עוגת שוקולד תפוז קלה במיוחד

מי אמר שבשביל עוגה אידיאלית לפסח, צריך לעבוד קשה? רות אוליברקינוחים מושחתים

רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים

מצרכים:

הערה: כל המידות והמשקלים הם על פי כוס מידה אוניברסלית של 240 מ”ל.

לתבנית עגולה קוטר 24 או תבנית סבתא (עם חור, בקוטר 24 ס”מ)

לבלילה

5 ביצים גדולות

250 גרם סוכר (1 ורבע כוסות)

360 מ”ל כוס מיץ תפוזים קלאסי 100% של פריגת (1.5 כוסות)

150 גרם שמן (3/4 כוס)

100 גרם שוקולד מריר מומס

גרדה מתפוז אחד

1 כפית תמצית ווניל

70 גרם שקדים טחונים (3/4 כוס)

140 גרם קמח תופח לעוגות כשר לפסח (1 כוס)

1 כפית סודה לשתייה

80 גרם אינסטנט פודינג שוקולד (חבילה שלמה)

לזיגוג- גנאש שוקולד

200 גרם שוקולד מריר קצוץ בסכין

200 מ”ל שמנת מתוקה או חלופה פרווה

  • null image
    null
  • נחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • נקציף במיקסר את הביצים שלמות עם הסוכר לקצף אוורירי (כ-8 דקות טובות).
  • בקערה נפרדת נערבב את החומרים “הרטובים”: מיץ התפוזים הטבעי של פריגת, שמן, שוקולד מומס, גרדת תפוז ווניל.
  • נוסיף את תערובת הקערה “הרטובה” לתערובת הביצים בתנועות קיפול.
  • נכין את הקערה “היבשה” – בקערה נפרדת נערבב את החומרים “היבשים”: שקדים טחונים, קמח, סודה לשתייה ואינסטנט פודינג. נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בערבוב עדין וקיפול, עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית
  • ניצוק את התערובת האחידה לתבנית ונאפה כ-35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
  • נוציא את העוגה בזהירות מהתנור, ונצנן.
  • נכין את הגנאש: נמיס במיקרו או על אש קטנה שוקולד עם שמנת. נערבב לתערובת אחידה ומבריקה, ונצפה את העוגה.