אין קפה בלי זה:עוגת שוקולד תפוז קלה במיוחד
מי אמר שבשביל עוגה אידיאלית לפסח, צריך לעבוד קשה? רות אוליברקינוחים מושחתים
רות אוליברקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים
מצרכים:
הערה: כל המידות והמשקלים הם על פי כוס מידה אוניברסלית של 240 מ”ל.
לתבנית עגולה קוטר 24 או תבנית סבתא (עם חור, בקוטר 24 ס”מ)
לבלילה
5 ביצים גדולות
250 גרם סוכר (1 ורבע כוסות)
360 מ”ל כוס מיץ תפוזים קלאסי 100% של פריגת (1.5 כוסות)
150 גרם שמן (3/4 כוס)
100 גרם שוקולד מריר מומס
גרדה מתפוז אחד
1 כפית תמצית ווניל
70 גרם שקדים טחונים (3/4 כוס)
140 גרם קמח תופח לעוגות כשר לפסח (1 כוס)
1 כפית סודה לשתייה
80 גרם אינסטנט פודינג שוקולד (חבילה שלמה)
לזיגוג- גנאש שוקולד
200 גרם שוקולד מריר קצוץ בסכין
200 מ”ל שמנת מתוקה או חלופה פרווה
-
null
- נחמם תנור ל- 180 מעלות.
- נקציף במיקסר את הביצים שלמות עם הסוכר לקצף אוורירי (כ-8 דקות טובות).
- בקערה נפרדת נערבב את החומרים “הרטובים”: מיץ התפוזים הטבעי של פריגת, שמן, שוקולד מומס, גרדת תפוז ווניל.
- נוסיף את תערובת הקערה “הרטובה” לתערובת הביצים בתנועות קיפול.
- נכין את הקערה “היבשה” – בקערה נפרדת נערבב את החומרים “היבשים”: שקדים טחונים, קמח, סודה לשתייה ואינסטנט פודינג. נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בערבוב עדין וקיפול, עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית
- ניצוק את התערובת האחידה לתבנית ונאפה כ-35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש.
- נוציא את העוגה בזהירות מהתנור, ונצנן.
- נכין את הגנאש: נמיס במיקרו או על אש קטנה שוקולד עם שמנת. נערבב לתערובת אחידה ומבריקה, ונצפה את העוגה.