עוגת תפוזים-שוקולד משוישת

עוגת תפוזים-שוקולד משוישת

מתכון מושלם לעוגת תפוז ושוקולד. גם טעימה וגם קלה להכנה. עוגת שוקולד ותפוז שגם הילדים וגם המבוגרים לא יפסיקו לאכול. קלאסיקה ישראלית עם חיזוק טוב של שוקולד.

מתכון וצילום: עידית נרקיס כ"ץקינוחים מושחתים קינוחים מושחתים

זמן הכנה שעה
כמות 20 מנות

מצרכים:

3 ביצים (בגודל L)

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן צמחי

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות קמח

קורט מלח

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

2 כפיות שמן

  • null image
    null
  • נחמם תנור לחום של 170 מעלות ונשמן 2 תבניות אינגליש קייק.
  • נקציף במיקסר עם וו הקצפה כ-8 דקות את הביצים והסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
  • במקביל, נמיס בקערית במיקרוגל את השוקולד, בפולסים של 30 שניות וערבוב עדין ונחוש בין פולס אחד לשני. נזהרים מאוד לא לשרוף את השוקולד. כשהשוקולד מומס, נוסיף את השמן, ונערבב. נניח בצד.
  • כשתערובת הביצים והסוכר תפוחה ובהירה, נוסיף לקערת המיקסר שמן ותמצית וניל, ונמשיך לערבל כחצי דקה.
  • נערבב בקערה קטנה את אבקת האפייה, הקמח והמלח.
  • תוך כדי ערבול במהירות איטית יותר, נוסיף מיץ סחוט תפוזים קלאסי ואת החומרים היבשים אל קערת המיקסר – לסירוגין: כשליש מהמיץ, כשליש מתערובת היבשים וחוזר חלילה. נקציף רק עד שהקמח נטמע כולו בבלילה ולא מעבר.
  • נעביר 1/4 מכמות הבלילה לקערה נפרדת ונקפל לתוכה את השוקולד המומס.
  • את שאר הבלילה הבהירה נחלק בין 2 תבניות אינגליש קייק. את תערובת השוקולד ניצוק מעל הבלילה הלבנה ב-2 התבניות, באופן יחסית אחיד, ונשייש בעזרת כף או סכין (שזה אומר, שלוקחים סכין על צידו הצר, ומתחילים לערבב את הבלילה מלמטה למעלה, ב-2 או 3 ערבובים לכל היותר. אנחנו רוצים עורקי שיש יפים ולא בלגן).
  • נאפה 35-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא עם מעט פירורים לחים.